Паметникът на Никола Спасов пред стадион “Тича” беше официално открит. Монументът се намира в градинката пред входа за сектора под козирката (бул. “Осми приморски полк”). Както е известно, феновете на “моряците” подеха кампания за набиране на средства през 2021 година за построяване на паметника. Те държаха Никола Спасов да бъде запомнен с адмиралския мундир и адмиралската шапка, които облече след спечеления финал за Купата срещу Левски през 2015 година. Бат Кольо си отиде от този свят на 23 ноември 2020 година на 61 години.

ПФК Черно море и Българския футболен съюз подпомогнаха финансово чудесната инициатива на привържениците за овековечаване на най-успешния треньор на “моряците”, пише dsport.

За пореден път феновете на Черно море демонстрираха, че освен постоянната и неистова подкрепа от трибуните на своите любимци, организират инициативи, с които заявяват любовта си към “зелено-белия” варненски клуб.

Никола Спасов завинаги ще остане в сърцата на феновете на Черно море. Под негово ръководство “моряците” записаха най-големите си успехи през новия век. Варненци спечелиха бронзовите медали през 2009 година и записаха серия от участия в европейските клубни турнири.

През 2015 година Черно море печели Купата на България след страхотна драма на финала срещу Левски с 2:1 и уникален рейд на Матиас Курьор, който остави без дъх 12 000 левскари на “Лазур” и накара цяла Варна да се гордее е Черно море. След това триумфира и със Суперкупата на страната след победа с 1:0 над Лудогорец.

Като футболист Никола Спасов има 86 мача и 46 гола за Черно море.