Черно море победи Черноморец (Балчик) с 3:0 в контролна среща на стадион “Тича”. Спарингът бе уреден веднага, след като бе отменен мача на “моряците” с Левски от 4-ия кръг на Еfbet Лига.

Попаденията за Черно море реализираха Мазир Сула, Алекс Фернандес и Исмаил Иса, който отново облече екипа на варненци.

Черно море стартира двубоя с натиск и още в 8-ата минута откри резултата. След центриране отдясно, Евгений Сердюк стреля с крак, но Иван Иванов изби, топката попадна в Мазир Сула, който реализира за 1:0. В 22-ата минута Мади Кета получи диагонален пас вляво, напредна, финтира бранител и стреля, но вратарят на гостите спаси. В 23-ата Почи от състава на Черноморец (Балчик) центрира отдясно към задна греда, където Джорджо Димитров с глава стреля, но покрай гредата.

В 33-ата минута Евгений Сердюк засече центриране от корнер, но над вратата. В 43-ата минута Мартин Дичев пусна дълъг пас към Сердюк, който нахлу в наказателното поле, върна към Сула, но халфът на “моряците” стреля в тялото на бранител.

Много активно започнаха втората част избраниците на Илиан Илиев и още след подновяването на играта Ангел Ангелов проби отдясно и центрира към наказателното поле, където Матиас Курьор стреля, но стражът на гостите успя да спаси сигурен гол. Веднага след това Курьор заложи топката на Златев, който на скорост опита да я насочи към близкия ъгъл, стреля право в ръцете на вратаря.

В 60-ата минута след грешка при изнасянето на топката в половината на Черноморец, Алекс Фернандес се оказа най-съобразителен и стреля от движение, но Иван Иванов отново бе на мястото си и изби.

В 64-ата минута “моряците” стигнаха до втори гол. Матиас Курьор подаде на Алекс Фернендес в наказателното поле, който пусна топката покрай вратаря за 2:0. В 66-ата минута Ангел Ангелов проби отдясно и центрира към Курьор, който вкара, но страничният съдия вдигна флага, че преди подаването топката е напуснала очертанията на терена и голът не бе зачетен.

В 66-ата минута Исмаил Иса замени Росен Стефанов. В 70-ата резултатът стана класически. След центриране от корнер на Николай Златев Курьор с глава стреля, топката се отби в напречната греда и попадна в Иса и 33-годишният нападател вкара за 3:0.

В следващата минута Николай Златев получи пас на границата на наказателното поле, и стреля в далечния ъгъл, но попадението не бе зачетено заради засада.