Черно море победи с 2:0 Ботев (Пловдив) у дома в първи мач от 10-и кръг на efbet Лига. "Моряците" надделяха с попадения на Исмаил Иса и Мартин Минчев, който сложи край на головата си суша. Младият талант се разписа от дузпа, а само 60 секунди преди него Родриго пропусна от бялата точка. Победата е първа за тима на Илиан Илиев от 20 юли, когато бе победен ЦСКА. След това "моряците" записаха седем мача без успех.

Ботев пък е с четири загуби в последните си шест двубоя.

Тимът на Желко Петрович може да съжалява, че не успя да поведе през първото полувреме. Антонио Вутов стреля фронтално от 7-8 метра, но Митрович спаси. Последва добавка на нападателя на Ботев, която излезе в аут.

В средата на частта Кардосо преодоля Попов и излезе под ъгъл очи в очи с Митрович и стреля, но стражът на Черно море отново бе безупречен и спаси.

Четири минути след началото на второто полувреме варненци реализираха. Родриго изведе великолепно Исмаил Иса, който останал очи в очи с Аргилашки не остави шанс на вратаря - 1:0 за Черно море. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В 64-ата минута Антонио Вутов събори Родриго в наказателното поле и съдията Станислав Тодоров посочи бялата точка. Потърпевшият се нагърби с изпълнението, но ударът му бе спасен от Аргилашки.

Само 60 секунди по-късно Черно море получи право да изпълни втора дузпа. Аргилашки хвана за фланелката Димов, след като изпусна топката при излизане да улови центриране отляво. Този път зад топката застана Мартин Минчев, който покачи на 2:0 и сложи край на своята голова суша.

До края срещата бе спокойна и почти нямаше опасности пред двете врати.

Черно море събра 14 точки и е на седмото място, докато Ботев има актив от 9 точки и е на деветото място.

 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020