Черно море иска да задържи Матиас Курьор за още един сезон. Ръководството на "моряците" е дало ход на преговорите за нов договор на нападателя, който вчера навърши 28 години, пише "Тема Спорт". Националът на Мартиника е обвързан с клуба до края на настоящия сезон и може да напусне без пари през лятото. През януари той призна, че е бил търсен от Лудогорец и Левски, както и от няколко чуждестранни тима.

Въпреки сериозния интерес към него, варненци не са се отказали от идеята да го убедят да остане на "Тича" и през следващия сезон. Те вече са сложили на масата договор с подобрени параметри, който е до лятото на 2017 година. В разговорите клубът е обявил на играча, че ако получи сериозна оферта, няма да го спират и ще го пуснат.

Самият Курьор заяви, че в България би играл само за "моряците". "Не изключвам възможността да остана във Варна", каза Курьор преди време и заяви още: "Не искам да играя за друг клуб в България освен Черно море. Дори да ми предложат, ще откажа".

Курьор стана любимец на феновете във Варна с решаващия си гол във финала за Купата на България срещу Левски, който донесе отличието на Черно море. Освен това той наказа "сините" на още няколко пъти. До момента Курьор е с 39 срещи в "А" група за "моряците" от идването си, в които е реализирал 13 попадения.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!