С основен принос за успеха на Чикаго бе младата надежда Дерик Роуз, който записа дабъл дабъл, след като вкара рекордните за него 36 точки и направи 11 асистенции. Чикаго, които имаха 41 победи и 41 загуби в редовния сезон, водеха играта през по-голямата част от времето и влязоха в третата четвърт с 11 точки преднина. Бостън игра без звездата си Кевин Гарнет, но въпреки това успя да направи драматичен мача при 72:71 за „биковете”.

В самия край на мача Рахон Рондо даде точка преднина на „келтите”, но в ответната атака той извърши фаул и така след точно изпълнени наказателни удари гостите поведоха с 2 точки около 10 секунди преди последната сирена. "биковете" да излязат с точка преднина 10 секунди преди последната сирена. Бостън получи шанс да спечели мача, след като Йоаким Ноа от Чикаго извърши фаул, но Пол Пиърс пропусна вторият наказателен удар и така се стигна до продължение.

В крайна сметка повече късмет в допълнителните 5 минути маха баскетболистите на Чикаго, който записаха първа победа в плейофната серия срещу Бостън. /БЛИЦ