Италианският аматьорски отбор Неростелати (Пратола Пелиня) може да бъде изваден от Серия „Д“, където се състезава, а причината са неизплатени задължения към бивши футболисти. И докато с някои играчи нещата може да приключат със споразумение или сумите не са големи, то най-сериозният им случай се оказва с българина Костадин Хазуров.

35-годишният бивш нападател, който в момента е помощник-треньор на ЦСКА 1948, играе за Неростелати само през пролетта на 2018 г. След края на сезона прекратява отношенията си с италианците и се завръща в България, за да подпише с Локомотив (София).

„Ситуацията изглежда сложна за клуба от Праола Пелиня, тъй като ще има дела във Федерацията заради натрупани разходи през годините. Мениджърите на клуба ще трябва да платят под угрозата, че няма да може да картотекират играчи за следващото първенство. Към тях се добавят и други суми. Горещият картоф обаче е иск от българския футболист Костадин Хазуров, който трябва да приключи с плащане. В противен случай Неростелати ще бъде даден на ФИФА. И не само това, но ще има затруднения за регистрация дори в по-ниската категория, като дължимата сума не бъде изплатена“, пишат вестниците в Абруто.