ЦСКА 1948 излезе с официална позиция, след като отборът беше наказан със служебна загуба 0:3 в срещата си от 28-2 кръг от плейофната фаза на efbet Лига срещу ЦСКА, заради неявяване на двубоя.

Какво гласи съобщението на столичния клуб:

При наличието на 11 футболисти с професионални трудови договори с клуба, които са с положителни проби за COVID-19, на трима заразени души в спортно-техническия щаб на тима, на още състезатели със симптоми за COVID-19, но без положителни проби на този етап, ФК ЦСКА 1948 като клуб продължава да бъде категоричен, че решението на Българския футболен съюз е безпрецедентно и погазва феърплея и равнопоставеността между отборите в българския футбол.

Нашият клуб имаше огромно желание този двубой да се състои. Този сблъсък носи сериозен заряд и е голям шанс за младите футболисти в отбора ни.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

За целта през настоящата седмица ФК ЦСКА 1948 предложи алтернативна програма с предложение как и кога това може да се случи. От 3 май насам водим непрестанна кореспонденция с Българския футболен съюз, в която няколко пъти беше сигнализирано, че ФК ЦСКА 1948 няма възможност да събере необходимия брой състезатели за провеждането на футболната среща.

Още по-важно: ФК ЦСКА 1948 не може да поеме необходимата отговорност и да гарантира запазването на здравето на гостуващия отбор, както и на официалните лица от Българския футболен съюз и на всички лица, отговорни за организацията и провеждането на футболната среща.

Считаме, че като клуб с доказано сериозно и социално-отговорно поведение, предприехме абсолютно навременни и адекватни действия за информирането на СТК към БФС и търсенето на алтернативен вариант за изиграването на мача.

Клубът ни е крайно разочарован от действията на Българския футболен съюз и остава в готовност да търси правата си докрай по казуса.

С уважение,

ФК ЦСКА 1948