ЦСКА 1948 завърши лятната си подготовка с нулево равенство в приятелски мач срещу съперника на Ботев Пловдив в Лигата на конференциите АПОЕЛ Никозия, игран на стадион „Витоша“ в Бистрица.

Преди началото на двубоя бе представен отбора на „червените“, като столичани заложиха на интересен маркетингов ход, показвайки и трите екипа. Освен футболистите, бяха представени и легенди на ЦСКА, които ще работят в клуба.

В 29-ата минута Диавара отне топката на около 30 метра от вратата на ЦСКА 1948, напредна и остана сам срещу Даниел Наумов, но вратарят запази самообладание и спаси.

Три минути по-късно Октавио имаше шанс да открие резултата, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Вид Белец.

В 38-ата минута Марио Топузов отне топката и върна към Джонатан Перейра, който шутира от малък ъгъл и прати топката на сантиметри над вратата.

Второто полувреме започна в доста по-ниско темпо и до голово положение се стигна едва в 69-ата минута, когато Ставрос отне от Реан Даскалов и стреля от малък ъгъл, но Генадий Ганев спаси.

В 71-ата минута ЦСКА 1948 достигна до най-доброто си положение от началото на двубоя, след като Стефан Цонков получи центриране отдясно и стреля с глава, но топката срещна гредата.

Три минути по-късно „червените“ отново опитаха да застрашат противниковата врата, но удар на Ачемпонг премина встрани от вратата. Малко по-късно удар на Октавио премина над вратата.

ЦСКА 1948 започва сезона в efbet Лига с домакинство срещу Левски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022