Наставникът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев си постави цел на старта на лятната подготовка – отборът му да изиграе повече от два мача в европейските клубни турнири.

"Не сме в пълен състав. Причините са пътувания на хора, които не са в България. Имаме няколко младежки национали, които днес имат двубой. Очакваме до ден-два да сме в пълен състав. Имаме два лагера, които ще бъдат съобщени скоро. Допълнително ще бъдете информирани за контроли и лагерите. Едва ли ще има голямо движение относно входящи трансфери. 

По-скоро ще има изходящи трансфери на млади футболисти, които представляват голям интерес. Има не само запитвания, а и официални оферти към тях. Когато има нещо конкретно, ще бъдете информирани от ръководството на клуба. Като нови попълнения освен двамата привлечени, не мисля, че има нещо конкретно за други. Моето желание е да имаме силен отбор и да се представим достойно в нашия шампионат и Европа".

"Ще разчитаме много на младите футболисти от нашия клуб, защото има такива с голям потенциал. Интерес към Педриньо има, но на този етап не знам за нищо конкретно. Няма да е лесно, но при нас никога не е било лесно. С потенциала, с който разполагаме, имаме добра и стабилна група. Ще е неприятно, ако ни напуснат основни футболисти, но в крайна сметка сме длъжни да дадем всичко от себе си и да се представим по най-добрия начин. Малцина вярваха, че ще стигнем до мач за Европа и ще се класираме в Европа. И сега ще има съмнения. 

Доста време работя в този клуб и никога не са ми били поставяни конкретни цели. Аз винаги съм си поставял високи цели и правя всичко възможно да ги изпълнявам. Иска ми се да изиграем повече от два мача в Европа. Сигурен съм, че е възможно. Има момчета, които имат потенциал да бъдат в първия отбор. Познавам ги много добре. На младите им трябва време да се адаптират. Вярвам, че имаме силите и потенциала да го направим. Със сигурност имаме именити съперници в контролите, но те ще бъдат обявени официално", заяви Илиев.