Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев заяви след равенството 0:0 срещу Черно море на старта на новия сезон в efbet Лига и преди първия мач срещу Будучност от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, че „червените“ имат потенциал да накарат съперниците им да се съобразяват с тях.

„Мисля, че се получи доста стойностен мач на база това при какви метеорологични условия играхме. И двата отбора хвърлихме много усилия. Равенството е закономерно. Не сме чакали слънцето да се скрие. Всички знаехме при какво време ще се играе мача. Отборът се справи добре и затова ги поздравяваме. Далече съм от мисълта, че нямаме грешки“, започна Илиев след мача.

„Днес липсват Реян Даскалов и Недялко Пишчевич. Мисля, че с тях отборът ще изглежда още по-стабилен. Ние работихме през миналия сезон, за да се класираме за евротурнирите. Хвърлихме много усилия и нерви. Постигнахме това, в което малцина вярваха, че ще се случи. Момчетата трябва да излязат и да се наслаждават, че ще играят европейски мачове. Особено младите футболисти там може да ги забележат. За мен лично никога не е имало непреодолими или преодолими отбори. В позиция сме, в която не може да подценим нито един съперник. Имаме необходимото уважение, но не трябва да подхождаме с прекалено голям респект. Имаме необходимите аргументи и потенциал, за да накараме съперника да се съобразява с нас. Това са само едни думи, ако не ги превърнем в дела. За това съм привърженик на това, което вършим на терена. Това, което говорим трябва да бъде подплатено с действия“, добави наставникът на "червените".