Треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев коментира успеха над Ботев Пловдив с 2:1 на стадион „Витоша“ в Бистрица в мач от 35-ия кръг в efbet Лига.

„Успяхме да победим, защото показахме характер в края на двубоя. Едно равностойно първо полувреме. За съжаление, за пореден път много непредизвикани технически грешки от наша страна в средата на терена, така и допуснахме гола. Със сигурност не бе най-красивата победата, за която можем да си мечтаем, но за нас са важни трите точки. Вече зависи от нас каква ще бъде крайната ни позиция“, заяви Валентин Илиев.

„Нас не ни устройваше равен. Поради липсата на удари през първото полувреме, очаквахме по-голяма острота през второто полувреме, след като сменихме и схемата на игра“, каза още той.

„Отговорност и напрежение ще има в последния двубой. Голямото желание за победа и шанса да играем бараж от Европа може да повлияе психологически, но ако искаме да играем на високо ниво, трябва да се научим да играем под напрежение, защото то не е оправдание. Един отбор, който не гони нищо значимо, няма как да търси и да достига върхове“, призна старши треньорът на ЦСКА 1948.

„Аз не искам да прескачам стъпки. Имаме мач със Славия. Имаме футболисти, които се връщат след контузия. Надявам се да изградим един смел и боеспособен отбор за мача със Славия“, завърши Вальо Илиев.