Някои футболни моменти се помнят винаги и остават в историята. Такъв е най-бързият гол във Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Той пада на днешната дата, 30 октомври, точно преди 20 години. „Червените” приемат „сините” на „Армията” и печелят с 1:0 след попадение на Димитър Иванов. Това се случва точно в 35-ата секунда, а не в 36-ата – малка, но важна подробност за статистиката. Любопитното е, че същия ден вратарят на Левски Димитър Иванков празнува рожден ден.

В тази връзка БЛИЦ се свърза с героя  на ЦСКА Димитър Иванов, който в момента е помощник-треньор на втородивизионния Кариана (Ерден).
„Кога минаха 20 години?! Сякаш беше вчера. Наистина сякаш мачът се е играл наскоро, защото всичко е пред очите ми. Помня, че спечелихме тъч отляво, после топката се прехвърли по дясното крило. Румен Христов центрира, Бербатов стреля с глава. Получи се интересна парабола, след което аз също с глава продължих пътя на топката и нанесох удар. Вратарят Димитър Иванков едва я отби, тя се отклони в гредата и аз, пак с глава, я забих в мрежата”,  спомни си Димитър Иванов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Беше истинско дерби. Повече от интересно. През второто полувреме можехме да увеличим преднината си, но изпуснахме дузпа. Милен Петков стреля добре, но топката се удари в страничната греда.

Преди мача повечето журналисти и специалисти сочеха Левски за фаворит. Те бяха водени от Люпко Петрович, но ние от Димитър Пенев. За „сините” играха доста добри футболисти – Мъри, Гонзо, Кривия, а в ЦСКА имахме проблеми с новите сръбски играчи. Нито един от тях не можеше да бъде използван за мачовете от първенството, а само от евротурнирите”, добави Димитър Иванов.

„След мача не отидох на купона, който ръководството на клуба организира по случай победата. На гости ми бяха дошли мои приятели от Елхово и след края на дербито тръгнахме за родния ми град. Такава победа не се забравя, а аз се радвам, че и до днес съм автор на най-бързия гол в историята на Вечното дерби”, каза още бившият нападател, който на 7 октомври навърши 49 години.

БЛИЦ припомня, че точно преди 20 години президент на ЦСКА е Любослав Пенев. Той печели изборите на 23 юли 1999 година и сваля от власт Илия Павлов и „Мултигруп”. Любо обаче не успява да закрепи клуба и впоследствие е принуден да го продаде на Васил Божков.

30 октомври 1999 г., „А” група
ЦСКА – Левски 1:0

1:0 Димитър Иванов (1)
ЦСКА: Тодор Кючуков, Емил Кременлиев, Галин Иванов, Красимир Чомаков, Веселин Великов, Александър Томаш, Румен Христов (65 – Владимир Манчев), Димитър Иванов (57 – Асен Букарев), Димитър Бербатов, Методи Деянов, Милен Петков. Треньор: Димитър Пенев.
ЛЕВСКИ: Димитър Иванков, Мартин Станков (62 – Красимир Димитров), Станимир Стоилов, Бисер Иванов, Александър Александров (72 – Чавдар Атанасов), Серж Йофу, Георги Иванов-Гонзо, Захари Сираков (82 – Димитър Телкийски), Елин Топузаков. Треньор: Люпко Петрович
Съдия: Мишел Пиро (Белгия)
Стадион „Българска армия” – 20 000 зрители