Добрата игра на Али Соу в последните мачове на ЦСКА не е останала незабелязана. Таранът е попаднал в полезрението на Ал Итихад Джеда от Саудитска Арабия. Eдин от най-големите арабски клубове в момента се намира в незавидно положение, като е на 13-о място  във временното класиране само на точка над отборите, които са под чертата на изпадащите, пише „Меридиан Мач”.

Треньор на Ал Итихад е холандецът Ханк тен Кате, който води гранда Аякс в родината си преди повече от 10 години. В момента отборът от Джеда определено има проблеми в атака, където разчита основно на местни футболисти и сърбина Александър Прийович.

Ал Итихад ще се опита да привлече Али Соу още през зимата. Според авторитетния сайт transfermark.de цената на тарана е 2,5 милиона евро, но той може да бъде продаден и при малко по-ниска оферта. Соу първо дойде на “Армията” под наем от Киево в началото на миналия сезон, а през зимата ЦСКА успя да откупи правата му и плати 350 000 евро на италианския клуб. “Червените” обаче ще се разделят с Али Соу само при наистина добра оферта за него от страна на Ал Итихад.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020