Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев призна, че въпреки победата с 3:1 над Ботев (Враца) и класирането на 1/4-финалите за Купата на България, у него има разочарование от някои футболисти. Специалистът подчерта ясно, че той е човекът, който взима решенията кой да играе и кой – не, а тази тема не бива да се коментира от самите играчи. Повод за изказването му бе това, което си позволи да направи Станислав Манолев след дербито с Левски (2:2). След двубоя със "сините" националът изрази недоволство от решението на Белчев да го замени.

"Имаше подценяване на Ботев (Враца), макар че във времето след мача с Левски многократно отбелязах, че това е един тим, който до последния кръг на Втора лига имаше 8 мача без загуба. Може би момчетата още бяхме подвластни на емоциите от дербито, от което се и опасявах. Не пресирахме противника правилно и организирано. Когато не ти тръгне даден мач, много трудно се пренастройваш, докато той тече”, коментира Белчев пред Диема Спорт.

„Какво ми мина през главата при гредата на Кабов през първата част? Че трябва да вкараме три гола, че трябва на всяка цена да продължим. За съжаление, съм разочарован от някои футболисти. Няма сега да коментирам, оставям го за съблекалнята”, каза специалистът.

„Най-нормалното е да не питате футболистите защо не играят. Мен трябва да питате, това са въпроси към мен. Нормално е даден играч да се сърди, когато бъде сменен. Не е само Манолев. Нещата ги решавам аз, аз нося отговорността и въпросите трябва да са към мен. Това, което се изписа и го вкараха в устата на Манолев, не е точно това, което трябва да е. Микроклиматът в съблекалнята е много добър, на някои хора им се иска да не е така”, обясни Белчев.

„На футболистите работата е да тренират и да играят, а не да коментират странични неща и такива от съблекалнята. Няма какво повече да коментирам”, завърши Белчев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018