Днес се навършват 10 години от победата на ЦСКА с 3:1 срещу Левски на стадион "Георги Аспарухов". На 26 февруари 2011 г. "червените" начело с Милен Радуканов ликуват срещу "сините". Това е едва втори успех в историята за ЦСКА срещу вечния враг в дома му - "Герена". Първият е със същия резултат и Димитър Пенев за треньор.

Дербито на днешната дата преди 10 години ще се запомни не само като последното засега, играно на един от клубните стадиони. Напрежението ескалира повече от половин час преди началото му, когато „червени“ ултраси започнаха да рушат предпазните огради. Вместо да арестува най-буйните от тях, явно изпълнявайки абсурдна заповед, полицията нахлу в сектор „Г“ и започна бавно и методично да изтласква привържениците на ЦСКА към изхода. Тази операция завърши едва в края на първото полувреме и за първи път в историята през втората част нямаше никаква публика на единия от двата отбора.

А феновете на ЦСКА заслужаваха да видят с очите си втората победа в историята на любимия им отбор на „Герена“, при това с един и същи резултат - 3:1. „Сините“ влязоха в двубоя в ролята на фаворити, но прекомерната им самонадеяност им изигра лоша шега. При една дълга топка вратарят Митрев и Милиев се сблъскаха и Мишел Платини (не истинският!) необезпокояван откри резултата на празна врата. Малко след почивката отново Платини увеличи разликата, а когато и Апостол Попов отблизо направи 3:0, тишината на „Герена“ стана убийствена. И макар че след рикошет и автогол на Костадин Стоянов „сините“ записаха почетно попадение, ЦСКА триумфира съвсем заслужено.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След успеха футболистите на "армейците" празнуват така пред сектор "Г", сякаш е пълен с фенове. 

Бившият директор на ЦСКА Милко Георгиев разказа страшни неща за случилото се тогава на "Герена". Ето какво написа той във "Фейсбук": 

"Помня този ден сякаш беше наистина вчера...
Всичко започна малко преди Коледа, когато Милен (б.р. - Радуканов) ми сподели, че в щаба от Нова година влиза Светльо Петров! С това назначение се доби частицата, която липсваше в онзи отбор тогава-едновременно носител на новости в професията и на духа Армейски, който липсваше дотогава в съблекалнята! Бях свидетел как премина цялата подготовка и колко съсредоточени и отдадени бяха и играчите и треньорите! Седмица преди мача помня как Батков се изцепи, че щял да забрани на Дембеле да си сваля фланелката след всеки гол, защото имало опасност да настине... Въобще цялата тази надменност и арогантност от страна на вечно вторите им изигра лоша шега накрая!

Седмицата преди мача помня и как Светльо и Милен намериха начин да “шпионират” тренировките на Левски и лично за мен нямаше никакво съмнение, че ще бием - въпросът беше с колко!!!

В деня на мача се събудих с една особена увереност че няма какво да се обърка, даже звъннах на приятел и му казах - днес ги убиваме!!!Още с пристигането на стадиона в края на града стана ясно, че ще има проблеми... Няма сила, която да ме убеди, че това не беше дирижирано - отвън имаше поне 2000 души, а сектора беше запълнен!Единственият вариант беше да не пускат повече хора и да ни съпроводят обратно до Ариана, но вместо това буквално 15 минути преди началото на мача всички контролни и отговорни фактори си тръгнаха и оставиха входовете свободни! СВОБОДНИ!!! Тоест, не само всеки можеше да влиза на стадиона, а можеше и да внесе гранатомет да речем... Ние влязохме от последните и се залепихме за оградата, която ни разделяше с буферната зона откъм "В"! Още с началото на мача се оказа, че няма достатъчно въздух за всички, на няколко пъти виках полицаите в буферната зона да им обясня, че това не е нормално, и че няма да доведе до нищо добро-отговора беше, че такива са заповедите към тях?!?!?!

Така или иначе мача си вървеше и след като резултата стана 0:1 тогава вече стана страшно! Оградата долу поддаде под натиска на тълпата и само добрата организация на феновете не позволи да се стигне до нахлуване! Край на полувремето и сценария започна! Не знам чий мозък роди идеята да изтикват тълпата от долу нагоре, но в един момент бяхме притиснати до оградата без възможност да реагираме по какъвто и да е начин! Постоянно разговарях с полицаите и им казвах, че ще стане "Хейзел", ако не отворят вратите на оградата! Когато едно дете се обезводни и припадна се наложи да го прехвърлим през оградата, за да му се окаже първа помощ, чак тогава “органите на реда” се усетиха, че става опасно и отвориха вратата, за да се освободи напрежението...

Впрочем всички видеа и снимки от тази сага предоставих още на следващия ден на Крум Савов в тогавашното му студио, но дали ги пази нямам идея... Бях един от последните, които напуснаха стадиона в края на града, успях да видя и втория гол!
Останалото е история - ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!!!".

26.02.2011 г., "А" група
Левски - ЦСКА 1:3
0:1 Мишел Платини (33), 0:2 Мишел Платини (47), 0:3 Апостол Попов (66), 1:3 Костадин Стоянов (75-автогол) 

Левски: 12.Божидар Митрев, 2.Дъстли Мулдер, 3.Сержиньо Грийн, 55. Йордан Милиев, 14. Веселин Минев, 45.Владимир Гаджев, 10.Христо Йовов, 17.Даниел Младенов (52-Исмаил Иса), 6.Жанвион Матондо (66-Мариян Огнянов), 22.Дарко Тасевски, 9.Гара Дембеле
Резерви: 85.Акалски, 5.Иво Иванов, 7.Александров, 8.Димов, 11.Видович, 16.Огнянов, 29.Иса
Треньор: Ясен Петров 

ЦСКА: 12.Иван Караджов, 11.Иван Бандаловски, 4.Костадин Стоянов, 19.Апостол Попов, 8.Румен Трифонов, 5.Тодор Янчев, 28.Маркиньос, 24.Александър Тонев, 29.Грегъри Нелсън (58-Борис Галчев), 7.Спас Делев, 9.Мишел Платини
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 6.Джузепе Акуаро, 17.Четин Садула, 18.Борис Галчев, 21.Коста Янев, 25.Йордан Минев, 26.Килиън Шеридън
Треньор: Милен Радуканов

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Антон Генов
Жълти картони: Дарко Тасевски (Левски); Александър Тонев (ЦСКА)
Червени картони: Христо Йовов (69-Левски); Александър Тонев (69-ЦСКА)