Валентин Антов даде ексклузивно интервю пред Борислав Орлинов и БЛИЦ TV, в което призна, че един ден би се върнал в ЦСКА. Футболистът на италианския Монца пожела успех на „червените“ на финала за Купата на България и коментира кое ще е решаващ фактор в сблъсъка с Левски в неделя.

В първата част от интервюто бившият играч на ЦСКА призна, че за нищо на света не би облякъл синята фланелка в кариерата си и говори по още любопитни теми.

-Вальо, скоро ЦСКА имаше рожден ден. Какво чувстваш само като спомена това име?
-ЦСКА винаги ще си е моят отбор. Аз съм израснал там, целият ми живот е минал там. Пожелавам им всичко най-хубаво, както и за финала. Това е събитие, което не се е случвало в съзнателния ми живот. Надявам се да вървят напред и да постигат успехи.

-Имаш ли време да следиш какво се случва у нас?
-Следя. Когато мога, гледам мачовете на отбора. Разбира се, когато не съвпадат с мои мачове или с тренировки. Подкрепям ЦСКА от Италия. Както знаеш, имам приятели и познати в клуба. Надявам се да успеят. Пожелавам им успех!

-В такъв мач като финала за Купата кое е най-трудното нещо? Кои според теб са силните и слабите страни на единия и другия отбор?
-
Първо се надявам да стане футболен празник. Както стана ясно, стадионът ще е пълен. Нервите ще окажат огромно роля. Футболът е такъв спорт, че в такъв мач няма силни и слаби страни – който се бори повече и който го иска повече. Има и доза късмет. Стискам палци на ЦСКА и се надявам да вдигнат купата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

-Можем ли да кажем, че ако ЦСКА успее, ще го изживееш като твой успех?
-
Не бих казал. Друго е да си на терена и ти да си спечелил като футболист. Но като фен ще се радвам, ако нещата се случат по този начин.

-Един ден би ли се върнал в ЦСКА?
-
Бих играл отново за ЦСКА. Но още съм млад, искам да играя в Европа. Искам да съм в чужбина. Когато му дойде времето, ще се види. Надявам се това да се случи колкото се може по-късно, но бих се върнал да играя в ЦСКА.

-А би ли играл в друг български отбор?
-
За други отбори... никога не казвай никога. Но има отбори, за които можеш да играеш и такива, за които не може. То се подразбира.

-Ясно е, че няма да те видим със синята фланелка. Скоро ЦСКА направи важна крачка към това да има нов стадион. Как гледаш на тази новина?
-
Това е важно за феновете и огромна стъпка напред за клуба. Надявам се това да се случи. Това ще е хубаво не само за ЦСКА, но и за българския футбол – да има един хубав стадион в центъра на София.

-Какво си пожелаваш до края на сезона и какво до края на годината?
-До края на сезона – с Монца да се класираме в Сeрия А. Всички са много сериозно настроени това да се случи. До края на 2022 година най-важното е здравето, а след това по-добро стечение на сезона и да продължа да се развивам в посоката, която искам.
Борислав ОРЛИНОВ