Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

ЦСКА представи титулярната си фланелка за сезон 2024/2025 г., като кампанията за нея е под надслов "Не просто екип, а кауза".

Както вече стана ясно - 5% от печалбата от продажбата на всяка титулярна фланелка ще отиват за дейности на Фондация ЦСКА.

ЦСКА показа новия си екип, обяви нова кауза ВИДЕО

В социалните мрежи веднага се породи дискусия сред феновете. Доста "армейци" се чудят кои стои зад въпросната Фондация ЦСКА и какви са точно целите й.

БЛИЦ разбра, че в основата на най-новия "червен" проект е красива журналистка. Добре познатата от екрана на bTV Флорина Иванова е идеолог и основна движеща сила във Фондация ЦСКА, разказаха информаторите ни. 

Дамата отдавна работи при "армейците" - в маркетинг отдела. Флорина запази поста си и след смяната на ръководството. На 10 юни, когато управата на ЦСКА даде пресконференция, на която беше представена новата организационна структура в клуба, изпълнителният директор Стоян Орманджиев похвали макетинг отдела за работата му. Именно Флорина Иванова отговаряше за организирането на мероприятията "Армейски следобед" и "Армейско училище", разбра още БЛИЦ. 

Сега й е поверена и Фондация ЦСКА. Тя има собствен уебсайт, където организацията е представена по следния начин:

„Водени от вярата, че футболът е сила, която следва бъде използвана правилно и че ЦСКА е повече от отбор, през годините участвахме и организирахме самостоятелно редица социално отговорни и благотворителни кампании. Отзивчивостта ви стопляше сърцата ни, а отзвукът ни караше да продължаваме да вярваме, че всяко усилие да направим добро си струва.

Време е да преминем на следващото ниво, основавайки фондация ЦСКА. Благодарение на тази изцяло благотворителна организацията ще можем да обединим усилия, да канализираме средствата и да помагаме дългосрочно и краткосрочно на още повече каузи и хора в нужда. Така ще имаме възможността да оставим своята „армейска“ следа по пътя на добротворчеството.

Нашата мисия е да даряваме надежда чрез силата на футболния феномен ЦСКА.

Фондацията ще се ангажира с помощ в три направления: „Здраве и тонус“, „Обучение и развитие“, „Социална дейност“. Ще помагаме както чрез активности, организирани от клуба като рехабилитации, спорт за деца и стипендии, така и чрез директно предоставяне на целеви средства към подбрани от нас благотворителни фондации. Всеки лев ще бъде отчитан на регулярна база, а каузите и хората, с които се ангажираме може да намерите в секцията на отделните направления.

За да функционира фондация ЦСКА в дългосрочен план, имаме нужда от вас. Може да направите дарение еднокоратно, на месечен или седмичен абонамент. Изберете каузата, която чувствате за своя и помогнете на човек в нужда. Нека заедно дарим надежда. Защото #ЦСКАеПовечеОтОтбор!".

Дейностите на Фондация ЦСКА!

Тъй като Фондация ЦСКА не упражнява дейност от дълго време, то и все още се занимава с малък брой инициативи.

Първата е, че Фондацията дава Стипендия ЦСКА, която могат да получават ученици и студенти, като за нея има определени изисквания, а сумата от стипендията е предвидена за подпомагането на избраните ученици или студенти за цялата учебна година под формата на ваучери за храна, книги/учебници/помагала и транспорт, както и педагогическа помощ за насочване към правилната сфера на развитие.

Освен това, Фондация ЦСКА започна партньорство с Фондация „За Нашите Деца“, която се занимава с осигуряването на бъдеще за децата на България, които са в неравностойно положение или се намират в нужда или в беда.

Най-новата благотворителна дейност, организирана от Фондация ЦСКА, е сключването на дългосрочно партньорство с най-голямата доброволческа кухня в България – тази към храм „Св. Пророк Илия“. Във връзка с това партньорство, от ЦСКА ще могат да помагат както с парични средства на кухнята, така и изпращайки деца от школата на клуба да помагат в нея.

Очакванията са в бъдеще Фондация ЦСКА да се включи в още благотворителни инициативи, като организацията събира финансиране от дарения чрез своя уебсайт, както и чрез 5-те % печалба от продажбите на всяка титулярна фланелка на ЦСКА за сезон 2024/2025 г.".