Настоящите собственици на ЦСКА са задействали операция възстановяване на автентичния футболен клуб, научи БЛИЦ.  

ПФК ЦСКА АД фалира на 9 септември 2016 година, а през изминалото наскоро лято беше заличен окончателно от Софийския градски съд. Краят беше узаконен  с решение 260133 от 23 юли 2024 г. Това се случи, след като в СГС беше проведено заключително събрание на кредиторите, изслушан и приет доклад и отчет на синдика на дружеството Дора Милева.

Малцина обаче знаят, че всъщност краят на ЦСКА още не е настъпил окончателно. Има едногодишен срок, в който решението може да отпадне. С две думи – ЦСКА да възкръсне.

Това ще се случи само ако се появи човек с много пари и обичащ клуба. Бъдат ли осигурени нужните средства, ЦСКА наистина ще възкръсне. Ако не – клубът окончателно и завинаги ще бъде изтрит, за да остане само една история.

Босовете в Борисовата градина твърдо са решени да зарадват многобройните си привърженици. Операцията е в ход и се очаква до Нова година тя да бъде реализирана. Ангажиран е екип от юристи и специалисти. 

Образно казано  - истинският ЦСКА ще бъде възстановен, а настоящият в Борисовата градина ще е неговото лице.  Т.е. - нищо постигнато от "армейците" в последните 8-9 години няма да бъде заличено. 

Тъй като подобни корекции не могат да се осъществят в средата на сезона, официално това ще се случи от сезон 2025/26. 
БЛИЦ СПОРТ