Големи проблеми застигнаха застигнаха съперника на ЦСКА в първия квалификационен кръг на Лига Европа - млатийския Сайрънс. Причината за това са мерките против COVID-19 в различните държави. 

Мачът между двата тима е на 27 август, четвъртък, на стадион "Българска армия".

Сайрънс ще пътува в един самолет с друг представител на страната Хибърнианс. Полетът ще бъде до Швейцария. От Цюрих Хибърниънс ще потегли с автобус за Лихтещайн за двубой с ФК Вадуц, а Сайрънс ще продължи със самолета за София.

Съперникът на ЦСКА ще трябва да остане напълно изолиран на летището в Швейцария, за да може да потегли безпроблемно за София. Според швейцарското законодателство пристигащите от Малта трябва да влязат в карантина за 10 дни и да докладват за пристигането си. По тази причина играчите няма дори да слизат от самолета. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Проблем може да се окаже и прибирането в Малта. България е в списък на малтийските власти и всеки, който пристига там от нашата страна, трябва да си направи тест и да го покаже на летището. 

„Проблемът е, че мачът приключва в 22.30 ч. И нямаме време да ходим в някоя болница за тестове, тъй като имаме полет няколко часа след края на мача. Свързваме се с малтийските здравни власти за насоки по този въпрос и се надяваме, че скоро ще знаем повече", коментираха от Сайрънс.