Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ във връзка с новината, която първи публикувахме вчера - че разградчани ще излязат с втория си отбор в спора за Суперкупата, ако мачът е срещу истинския ЦСКА.

-Г-н Петричев, бихте ли потвърдили новината?
-Да, потвърждавам я, новината ви е точна и отговаря на истината.

-Защо взехте това решение?
- Основният ни мотив е, че ако ЦСКА играе с юношите, които видяхме на първата тренировка преди няколко дни, не е морално да излезем с първия отбор. Ние сме наясно, че това ще бъде битка между Давид и Голиат. Това не кореспондира с феърплея. Ако се състои такъв мач, искаме да има интрига, заряд и да бъде интересно за публиката. Приемете го като уважение от страна на Лудогорец към историята и успехите на великия отбор ЦСКА. Ние осъзнаваме, че те са в трудна ситуация и затова смятаме, ако има такъв мач, трябва да победи феърплеят.

- Най-актуалният въпрос в момента е на чия страна сте вие – на ЦСКА-София или на ПФК ЦСКА АД?
- Въпросът не е правилен, защото има само една страна. И тя е ПФК ЦСКА АД, което продължава да съществува, макар и в много тежка финансова криза. Това, че Гриша Ганчев е решил да преименува Литекс на ЦСКА, не поставя въпроса кого трябва да избираме. Все едно да питате фен на Локомотив (Пловдив) от кое Локо е. Г-н Ганчев е опитен бизнесмен, но той си има футболен клуб Литекс, който може да го преименува както си иска. Утре може да го кръсти Торпедо (Карлово), например.

- Да очакваме ли нови попълнения в Лудогорец?
- Не. Ние вече обявихме, че входящите трансфери приключиха. Отборът е окомплектован и се готви за мачовете с Младост. Сега трябва да изпълним основната цел. А тя е да попаднем в групите на някой от евротурнирите – Шампионската лига или Лига Европа.

- Има ли интерес към мача с Младост на 13 юли в Разград?
- Да - и то огромен. Билетите са в продажба от вчера и има сериозно търсене. Вярвам, че стадионът ще бъде пълен, защото се нуждаем от подкрепата на нашите фенове.  

- Споменахте, че сте сложили край на входящите трансфери. Да очакваме ли изходящи?
- Ако дойде добра оферта, ние ще я разгледаме. Тя обаче трябва да удовлетворява не само нас, но и футболиста най-вече. Към днешна дата обаче няма нещо сериозно.