Дисциплинарната комисия към БФС отложи за следващото си задение разглеждането на инцидента след последния съдийски сигнал на двубоя между ЦСКА и Ботев (0:0), когато хора от скамейката на домакините нахлуха на терена, за да потърсят сметка на главния съдия Петър Доровски и помощниците му.

Най-агресивни бяха Руи Педро, Рубен Пинто, Фернандо Каранга и вратарят Георги Китанов. Те ще бъдат на разположение на треньора Стамен Белчев за съботното дерби с Левски. Никой от играчите на ЦСКА не получи наказание на днешното заседание на Дисципа, след което стана ясно, че треньорът на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян е със спрени права.

От БФС призовават на следващото си събиране длъжностните лица и изискват видеозапис на инцидента от мача ЦСКА - Ботев.

Всички решения:

* За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А от ДП /2016/2017/ – ДК наказва  ПФК "ЦСКА-София" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

* За нерегламентирано използване на бомбичка, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.В от ДП /2016/2017/ – ДК наказва ПФК "ЦСКА-София" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 от ДП /2016-2017/ ДК наказва ПФК "ЦСКА-София" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* Инцидентът след края на срещата ПФК „ЦСКА-София” гр. София – ПФК „Ботев” гр. Пловдив ще бъде разгледан на следващо заседание, като се призовават длъжностните лица и се изисква видео-запис.

* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А от ДП /2016/2017/ – ДК наказва  ФК "Дунав" гр. Русе с имуществена санкция в размер на 300 лева.

Наказаните футболисти след 22-ия кръг в Първа лига:

 

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига