ЦСКА спечели търга за активите на обявеното в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД. Представителят на клуба Иван Велчев-Кюстендилеца бе излъчен като победител по-рано днес в кантората на синдик Дора Милева в град Кърджали. Именно там се проведе търгът при засилени полицейски мерки за сигурност.

Офертата на Вълчев е на стойност 8 милиона лева. Второто по големина предложение е малко над 3 милиона лева.

С тази победа обаче започва нов не толкова лесен процес. "Тъй като те (б.р. - Ред Енимълс с представител Иван Велчев) са кредитор в производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД, следва да бъде изготвена сметка за преразпределение, тази сметка да влезе в сила и едва след това те трябва да си платят разликата. Ще бъде внесена разликата от 1 642 000 лева (парите, които са внесени в началото за участие в търга) и 8 милиона. Тъй като те са кредитори, ТЕ НЯМАТ СРОК ОТ СЕДЕМ ДНИ да внесат парите!", обясни Дора Милева.

"Тази сметка за преразпределение следва да бъде публикувана в Търговския регистър и да бъде качена на видно място в съда. Трябва да стои там 14 дни. В тези 14 дни може да бъде обжалвана. След това съдията се произнася с определение, което също трябва да бъде вписано в Търговския регистър и също подлежи на обжалване. Така че не мога да кажа никакъв срок. Не мога да кажа дали ще е месец, дали ще са два. През това време активите трябва да стоят непокътнати и запечатани", каза още синдик Милева.

А ето и четирите оферти за активите на ПФК ЦСКА АД:

1.Иван Велчев (представител на Ред Енимълс) – 8 000 000 лева

2."Еко Депозит Сълюшънс" ЕООД - 3 061 000 лева

3."Интегрис Лаб" ООД - 2 107 000 лева

4.Никола Газдов - 2 588 000 лева