Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов е на часове от трансфер в италианския Каляри, твърдят няколко медии на Апенините. Футболист номер 1 на България за 2018 година ще заиграе в едно от най-силните първенства на света, ако уточни личните си условия с тима. 

БЛИЦ първи и единствен писа на 8 януари, че Каляри проявява много сериозен интерес към национала.

Според информациите в Италия на ниво клуб-клуб всичко е договорено и "червените" са се съгласили да продадат на Каляри нападателя, който има има 8 гола и 6 асистенции в Първа лига този сезон.

БЛИЦ още преди дни обяви, че до края на трансферния прозорец ще бъде продаден, а трансферът му ще влезе в историята като най-скъпия, правен на българин от наш клуб в чужбина. "Червените" заковаха конкретна цена от 5 милиона евро на Десподов. Явно сумата не представлява проблем за Каляри, а клубът иска да удовлетвори желанието на треньора Роландо Маран, който настоява от доста време за качествен футболист, който умее да действа както по фланга, така и на върха на атаката. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

22-годишният Десподов е бил наблюдаван няколко пъти от скаута на Каляри Рикардо Гуфанти. 

Тимът от Сардиния заема 14-о място в Серия "А", като от началото на сезона има 4 победи, 9 равенства и 8 загуби.

Ако трансферът на Десподов се осъществи, той ще стане деветият българин в Серия "А". Преди него на Апенините играха Николай Илиев, Христо Стоичков, Валери Божинов, Ивайло Чочев, Александър Тонев и Андрей Гълъбинов. Николай Михайлов бе част от Верона, а Марио Кирев бе закупен от Ювентус, но двамата вратари така и не взеха участие в двубои от Серия "А". 
 

 

 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019