Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ, пратеник на БЛИЦ СПОРТ в Латвия

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро коментира трудната победа след дузпи над Рига. "Червените" се класираха във втория квалификационен кръг на Лига Европа след успех с 5:4 в латвийската столица. В редовното време и след продължения резултатът беше 1:0, което доведе спора до дузпи, при които "червените" надделяха с 5:3. И петимата изпълнители за ЦСКА бяха безгрешни. Припомняме, че "армейците" спечелиха първата среща в София с 1:0.   

„Чувствата са смесени. Много съм щастлив, но само заради класирането в следващия кръг. Можехме да играем по-добре, да вкараме ранен гол и да улесним нещата, но не се получи така. Сега ще видим каква е ситуацията с червените картони и ще се готвим за следващия мач“, коментира Ел Маестро пред Диема Спорт.

„В повечето случаи не трябва да търсим причините само в нас, във всеки мач има и опонент. Голям респект за Рига, те показаха, че са много силен тим, който се намира в средата на своя сезон, трябва да отбележим. Рига игра като в първия мач. В първия мач обаче не допуснахме гол от корнер, днес получихме такъв, а и имаше и червен картон на Тиаго. Това са причините за загубата днес. Не видях много тактически разлики в тима на Рига. Най-вече след гола имаха психологическо предимство“, каза треньорът на ЦСКА.

„Аз съм нервен във всеки мач. Всеки двубой може да се промени много бързо. Можехме да вкараме по-рано, но не съм се съмнявал в победата. Хората мислят, че дузпите са лотария, но това не е така. Рига вчера тренираха дузпи в продължение на един час, но това не им помогна. Дузпи не се тренират. Важно е да знаеш, че разполагаш с петима човека, на които можеш да разчиташ. Аз също знаех, че Десподов ще вкара последната дузпа, затова му я дадох да я бие“, обясни младият специалист.

„Това, че играхме 120 минути не ни помага много за първия мач в Първа лига. Ще трябва да се възстановим. Мисля, че ще вземем един или двама човека до края на трансферния прозорец, но не мога да кажа имена“, добави Ел Маестро.

„Познавам Адмира Вакер добре, защото работих в Австрия няколко години. Много по-различен тим от Рига, те са силен отбор. Гледах ги в последните седмици.“

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019