Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро изрази задоволство от представянето на тима при домакинската победа с 3:0 над Дунав в третия кръг на Първа лига. Наставникът е убеден, че с такава игра „армейците“ може да постигнат нещо в Лига Европа срещу по-силен отбор като ФК Копенхаген.

„Добър старт, разбира се, но ние трябва да продължим с това представяне. Феновете бяха щастливи, ние играем за тях, те бяха фантастични. Ние се развиваме прекрасно. Можем да видим прогрес от мач на мач в много аспекти от нашата игра. Най-важното е, че ние се защитавахме много солидно. Мисля, че опонентът ни нямаше никакви положения. Щастлив съм от интензитета и динамиката на нашите офанзивни играчи. За първи път този сезон мога да кажа, че ЦСКА изглежда като мой отбор“, сподели Ел Маестро след сблъсъка с Дунав.  

„Евандро е по-различен тип от Джеси. Той изглежда много жив и мотивиран, което е добре. За първо представяне в дебюта му е добре“, коментира специалистът новото попълнение след дебюта му за отбора.

„Не е тайна, че ние трябва да играем много добре като отбор. Може би за първи път този сезон ще трябва да играем срещу отбор, който е по-добър от нас. Надявам се моите футболисти да са разбрали, че това е огромна възможност за нас. Не трябва да бъдем диви, а да изиграем този мач умно. С тези фенове зад нас, ако покажем футбола от днес, можем да направим нещо“, каза Ел Маестро за датския гранд ФК Копенхаген, който е следващият противник на „червените“ в Лига Европа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019