ЦСКА ще има нов стадион, ако собствениците на клуба имат възможност да го построят в чашката на сегашното съоръжение. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столична община няма да прави спънки на собствениците на клуба, ако бъдат направени проекти според наредбите и новият стадион остане в чашката на сегашния. 

Припомняме, че ръководството на ЦСКА зададе въпроси на спортния министър Красен Кралев относно стадион "Българска армия" чрез официално писмо,  което бе подписано от изпълнителния директор на клуба Пламен Марков. 

"Червените" направиха разтърсващи разкрития за състоянието на стадиона в Борисовата градина, който "в настоящия си вид не може да продължава да функционира".  

"Не можем да търпим стадионът да продължава да изглежда в това опасно за ползване състояние", пишеше още в писмото на "армейците".

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Върви една манипулация, че Столична община е причина да не се реновира и изгради стадион "Българска армия". Това наистина е една манипулация и няма подобно нещо. Ние сме обявили и сме готови, главният архитект на София също го е заявил, че в рамките на чашката, в която е, няма пречка това да се случи и да се реновира стадиона. Стига ръководството на ЦСКА да е готово. Да са готови с проекти, с финансиране... Няма никаква пречка да се реновира или изгради стадиона. Имаме такова съгласие всички, че това може да стане в съществуващите граници на стадиона в момента", коментира Йорданка Фандъкова.