Фен клуб Сектор "Г" изрази мнение след вчерашния мач между "сини" и "червени" (2:2). Водещата фен фракция на ЦСКА заяви, че не желае да бъде сравнявана с останалите агитки, като добави, че те не са длъжни да отговарят за постъпките на други лица.

Припомняме, че по време на дербито вчера бе ранена полицайка след хвърлена бомбичка от фенове на Левски.

Ето какво написаха запалянковците (текстът е без редакторска намеса):

Добро утро, армейци.

Във връзка със събитията от последните 24 ч. и последвалото напрежение и насаждане на омраза в публичното пространство към организираните привърженици в България, искаме да наблегнем на някои неща.

Не сме съгласни да бъдем слагани под общ знаменател с други агитки и формирования у нас. Първо - защото отдавна сме в наша собствена лига без реална и постоянна конкуренция и второ - защото не сме длъжни да отговаряме за постъпките на други лица и организирани групи. Кой каквото е посял ще си го и пожъне.

На второ място държим да отбележим за иначе всезнаещите експерти по темата, че в последните години на наши мачове безопасността на присъстващите фенове е гарантирана и инциденти от каквото и да е естество не е имало. Почти сме сигурни, че няма стадион в България, на който да присъстват повече деца и семейства, показващи своята неугасваща любов към светинята, от Армията. "Още от дете" не е просто рефрен, господа.

И не на последно място се обръщаме директно към продажните медии. Пределно наясно сме кои са вашите господари и какво целят, подхвърляйки ви жълти стотинки, за да нагнетявате допълнително напрежение и да давате храна на хилядите фейсбук-анализатори и лицемерни псевдоморалисти, присъствали на футболен мач средно около 0,3 пъти в живота си. Интересно ни е обаче до каква степен работят принципите ви докато навирате гнусните си камери и микрофони в лицата на тежко катастрофирали и борещи се за живота си хора, лешояди? Или докато обирате от земята подхвърлените ви копейки за поредния платен и манипулативен материал? Баста!

Наясно сме, че в очите на добре ръководеното от пастирите простолюдие, способно единствено да търка билетчета на Националната лотария, да консумира евтин алкохол и вечно да недоволства колко е труден животът, ние сме най-голямото зло от години насам и всички проблеми на държавата биха се разрешили с нашето отсъствие. Защото не сме като тях и никога не сме се вписвали в тяхната "идилия".

Но ето - още сме тук. Ще бъдем и на следващия мач. И ще продължим, не пречейки на никого и обичайки ЦСКА. Винаги един до друг! А на който не му харесва, както се казва... да свиква.

от Фен клуб "Сектор Г"