Варненската фенска фракция на ЦСКА Varna Firm спечели Балканската купа, която се проведе през изминалата седмица. След четиридневен маратон вчера завърши второто издание на Vambos Balkan Cup във Варна. В нея взеха участие 24 отбора, от които 16 български, 7 румънски и 1 молдовски.

В първите два дни приключи груповата фаза, като от 24 отбора, разделени в 6 групи по 4, трябваше да продължат 16 към 1/8 финали. Там 4о4о отстраниха молдовците от Vikings, което ги събра в двойка с Русчукъ, които преодоляха Atletico Mioveni. Младежите се класираха служебно след победа над Ailyak Holding и на 1/4-финал им се падна трудната задача да мерят сили с Fullmax, които не изпитаха проблеми при победа с 6:1 над Liga a II-a. Bar Kudeta победиха трудно City Express, а съперникът им LH7 се справи с AFK Botec. В последната двойка Varna Firm разгроми Leeds United с 4:0, а Базинга се справи с Parliament. В 1/4-финалите 4о4о спечели срещу Русчукъ с 4:2, Младежите отстраниха Fullmax на дузпи след 2:2 в редовното време.

В другия поток Bar Kudeta спечели тежък мач, срещу младия отбор на LH7 с 6:4, а Firm обърна Базинга за победа с 5:3. С убийствена ефективност, 4о4о продължиха похода към финала с победа от 5:1 срещу Младежите, а Varna Firm отстрани Bar Kudeta с 3:2 в интригуващо дерби. Емоциите за финала останаха за неделя, като 4о4о и Varna Firm премериха сили в равностоен сблъсък. Играчите с организатор Никийоан Плазов (собственикът на варненските пекарни 4о4о) успяха да открият през първото полувреме, но в последната минута на самия мач допуснаха изравнителен гол, а в дузпите Varna Firm спечели с 3:2.

В момента тече записването за есенните сезони, където може да се спечели квота за следващото издание на Vambos Balkan Cup – София 2017. Ако не сте фен на мини-футбола има и турнири за футбол 9 (8+1) и футбол 11 (10+1), където също ще има Балканска Купа през 2017-а година! За непълнолетните фенове на футбола има турнири за набори между 1998 и 2004. За регистрация просто влезте на сайта на vambos.com и следвайте стъпките.