ЦСКА постигна победа в първата си контрола от лятната подготовка. "Червените" се наложиха с 3:1 над Вакер (Инсбрук) в двубой от тристранен блиц турнир, в който участие ще вземе и азербайджанският Габала. 

Срещата между двата тима беше с продължителност 45 минути. В титулярния състав на "армейците" попадна новото попълнение Енрике, който се понрави с няколко добри отигравания.

В началните минути играта се водеше предимно в центъра на терена. ЦСКА беше отборът, който се стремеше да владее топката, докато играчите на Вакер разчитаха на контраатаки и статични положения.

Първата добра възможност за гол за "червените" се откри пред Енрике. Бразилецът беше изведен зад защитата на тима от Инсбрук, но не съумя да реализира. В 35-ата минута и Каранга беше близо до попадение, но пропусна с глава. Още в следващата атака обаче българският тим излезе напред в резултата. Кубебма беше оставен непокрит и с техничен удар даде преднина за тима си. Две минути по-късно Вакер изравни, след като Елер засече центриране от фаул и с глава реализира.

Още в следващата атака стражът на австрийците Кнет допусна ужасяваща грешка и Каранга на празна врата вкара втори гол за ЦСКА.

В последната 45-та минута Кристиян Малинов оформи крайното 3:1 с чудесен удар извън наказателното поле, който намери горния десен ъгъл на вратата.

В 20:00 часа ЦСКА се изправя срещу Габала.

Стартов състав на ЦСКА: Георги Китанов, Николай Бодуров, Стойчо Атанасов, Александър Дюлгеров, Александър Георгиев, Кристиян Малинов, Никола Колев, Кевин Меркадо, Енрике, Кевин Кубемба, Фернандо Каранга

Резерви: Борис Груев, Слави Петров, Валентин Антов, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Давид Симао, Кирил Десподов, Милчо Ангелов