Футболистът на ЦСКА Вив Соломон-Отабор търпи обиди на расистка основа. Това съобщиха "червените" чрез изявление на официалния си сайт. От "Армията" разкриха за големия скандал малко след края на мача с Арда, завършил 0:0.

"Категорично ще се борим срещу това като авторитетен клуб, в който играят футболисти от различни националности", обявиха от ЦСКА. 

Англичанинът Вив Соломон-Отабор, който играе за националния отбор на Нигерия, днес беше цял мач на терена срещу Арда.

Съобщението, публикувано на официалния сайт на ЦСКА:

"Армейци,

ЦСКА като клуб и институция в българския футбол, радваща се на подкрепата на най-многобройната публика ясно декларира своята позиция, че по никакъв начин няма да толерира проявите на расизъм, дискриминация и всякакво разделяне и определяне на хората според техния цвят на кожата, етнос и религиозна принадлежност. Заставаме твърдо зад нашия футболист Вив Соломон-Отабор, който в последните ни срещи стана обект на атаки и обиди на тази основа.

Категорично ще се борим срещу това като авторитетен клуб, в който играят футболисти от различни националности. Расизмът е бич за съвремието ни и няма място нито в обществото, нито по спортните терени на България."

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020