Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич обяви, че в бъдеще ще дава повече шанс на млади футболисти от школата, каквато ще е и политиката на клуба. От днес "червените" започнаха занимания от по 10 души на трите терена на базата в Панчарево, при спазване на всички необходими мерки за безопасност.

От заниманията на отбора отсъства единствено португалецът Тиаго Родригес, който все още е под задължителната карантина за пристигащи в страната.

Крушчич е повикал половин дузина юноши от Академията, които преди няколко дни бяха обявени за шампиони на България в Eлитната група до 19 години - вратарят Илия Шаламанов и полевите играчи Асен Дончев, Йоан Бауренски, Христо Панчев и Даниел Иванов. С тима тренират и отдадените под наем във Втора лига Християн Петров и Мартин Смоленски.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"За първи път се срещаме с такава ситуация. Както е за нас, така е за всички отбори. Трябва бързо да свикнем. Започнахме тренировки, което е най-важно. Футболистите са в добро настроение. На Панчарево имаме всички условия да можем да отработим замислите. Имаме три терена за работа по групи, както и бунгала, в които всеки да се преоблича индивидуално", каза Крушчич пред CSKA TV.

Първо в БЛИЦ: Футболът се завръща у нас с голямо дерби - дати и часове!

"Как ще се отрази - не знам, ще видим. С тази почивка от два месеца, плюс тренировките на групи по четири-пет футболисти, със сигурност футболът няма да е на ниво в първите мачове. Най-важно е да се погрижим футболистите да нямат много контузии", добави сърбинът, след което коментира новата политика на клуба - "Целта е най-талантливите футболисти от школата да облекат фланелката на първия отбор. Имаме желание да даваме повече шанс на младите. Много зависи и от тях. Аз като треньор обичам млади футболисти, но трябва да се работи много с тях. Да им се дава шанс и време."

"Подкрепата на феновете ще ни липсва, надявам се скоро да се промени нещо по този въпрос", добави Милош Крушчич.

"Договорихме се с Ботев (Враца) да изиграем контролен мач на 30 или 31 май. Ще трябва да влезем в първенството след само една контрола", каза още треньорът на ЦСКА.

Кадри CSKA TV: