Нападателят на ЦСКА Али Соу е главната трансферна цел на турския гранд Галатасарай, съобщава sporkral.com.

Според информацията треньорът Фатих Терим има избор измежду три имена за нов нападател. Императора обаче твърдо настоявал за привличането на Али Соу и едва ако клубът от Истанбул не успее да се договори с "червените", да се прибегне до другите два варианта - Симоне Дзадза от Торино и бразилеца Тикиньо от китайския Тяндзин Теда.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дзадза или Тикиньо може да бъдат преотстъпени на Галатасарай за половин година, но Терим е против да се привличат играчи под наем, ако не е крайно наложително. Али Соу пък бил любимец на Императора и именно затова ръководството на турския гранд преговаряло първо с "армейците" за закупуване на нападателя.

Твърди се, че Галатасарай е готов да плати между 6-7 млн. евро за привличането на Соу. Гамбиецът беше желан от френския Дижон през миналото лято, но продължи да играе за ЦСКА, записвайки редица силни мачове, включително 2 гола срещу Рома при победата с 3:1 в груповата фаза на Лига Европа. Както е известно, интерес към звездата на "армейците" проявяват редица чуждестранни клубове.