В сайта на ЦСКА се появи днес писмо до БФС, което е свързано с гостуващия сектор на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Под написаното бяха подписани пет клуба, сред които пловдивските Ботев и Локомотив. Освен тях там са Етър, Берое и "червените".

Изненадващо обаче малко по-късно от ръководството на "канарчетата" излязоха с декларация, че не са давали съгласието си да бъдат подписвани като един от подателите на писмото до БФС.

Ето какво гласи позицията на Ботев:
"ПФК "Ботев" информира футболната общественост, че не е давал съгласието си да бъде подписван под разпространената от ПФК "ЦСКА-София" декларация, касаеща сектора за гости на ст. "Лудогорец Арена" в Разград.

Съвета на директорите бе запознат от ръководството на столичния клуб със случая, но не е изказвал становище по въпроса".

Проверка на БЛИЦ пък показа, че от ЦСКА са махнали името на Локомотив (Пловдив) от писмото. Това на Ботев (Пловдив) обаче все още е там. Явно и "смърфовете" не са дали съгласието си да бъдат подписвани под текста, който е пратен до БФС.

Заглавието в сайта на ЦСКА продължава да бъде "Пет клуба с писмо до БФС", но отдолу вече подписите са четири. Вероятно след позицията на Ботев, името на "канарчетата" също ще бъде премахнато и ще останат само три клуба - ЦСКА, Берое и Етър.