След 2045 дни Фернандо Каранга отново ще играе за ЦСКА. Точно толкова дни изминаха, откакто бразилският нападател носи червената фланелка. За последно той го стори на 7 юли 2018 година. Тогава тимът отново бе воден от Нестор Ел Маестро, при това пак в контрола. ЦСКА завърши 1:1 с Царско село, а срещата на „Армията” бе официално представяне на състава за сезон 2018/19, припомня "Тема спорт". Дни по-късно обаче бразилецът бе трансфериран в китайския Хенан. 

Днес, 10 февруари 2024 г., 32-годишният Каранга отново ще получи аплодисментите на привържениците. Това ще стане по време на спаринга със столичния Септември. Проверката срещу лидера във Втора лига е от 12:30 часа в Панчарево, като ще бъде предавана пряко по Диема спорт. Нападателят най-вероятно ще остане резерва, защото пропусна голяма част от подготовката. Нестор Ел Маестро се надява той да може да влезе максимално бързо в оптимална физическа форма. През пролетта Каранга играе с фланелката с №9.

В последния си сезон за ЦСКА бразилецът отбеляза 24 гола в 27 шампионатни мача. Сега на неговите попадения "армейците" ще разчитат изключително много в борбата за титлата. Той ще трябва да замести продадения на турския Кайзериспор Дюкенс Назон, който през есента бе водещ реализатор в състава със 7 попадения в първенството. 

Каранга има няколко предимства пред трансферирания национал на Хаити. Той е много по-мощен, пробивен и повратлив. Силен е при пресата и гони противниковите бранители до откат. Това са качества, харесвани от Ел Маестро.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024