Георги Китанов е само на 22 години, но вече е под светлината на прожекторите и трябва да държи здраво залостена вратата на ЦСКА. Колегите от "Диема Спорт" ни срещнаха с един от асовете на „червените“ само дни преди вечното дерби с Левски. „ЦСКА е отбор, който винаги се бори за най-високото стъпало и титли. Не е като в Черно море. Напрежението е малко по-голямо, но когато имаш манталитет и искаш да побеждаваш във всеки един мач, това не ти прави впечатление“, разказа Китанов за предаването „Домът на футбола“. 

"Реваншизъм след онзи мач с Левски няма (загубата с 1:2). Искам да дам най-доброто от себе си, това е всичко", добави стражът.

Пред камерата застана и неговият треньор при „червените“ в момента Ивайло Иванов - "Искам да му кажа и да му предам точно това – за да си вратар на голям отбор като нашия трябва да се доказваш всеки ден. Няма вчера, има само днес и утре. Това е от супер важно значение за просперитета на отбора, за развитието му и успехите.“

"Казвам му да е постоянно концентриран и да се абстрахира от публиката, която малко или много влияе. Георги е един човек, който е много отдаден на футбола първо като игра, а след това като професия. Той постоянно мисли за футбол. Аз съм човекът, който се опитва да му помага и мисля, че вървим във възходяща линия. Той е много смел, а това е много важно за вратарите“, каза още Ивайло Иванов.

„Отношенията ни не са просто такива като между футболист и треньор. Освен, че коментираме ситуациите от мача, дискутираме и много неща като приятели. Може би това ни носи успех“, продължи Китанов.

Какво още се крие зад успеха на един вратар и докъде стигат амбициите на таланта и неговия настоящ треньор, вижте във видеото: 


Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига