Васил Божков е стартирал мащабна операция по оздравяването на ЦСКА, като се е споразумял за редуциране на едни от най-големите кредити на клуба. Това става ясно от съобщение на футболния агент Хуан Пако Морено, който представлява бившите играчи на ЦСКА Нилсон Антонио, Тенгариня и Сержиньо, осъдили клуба за повече от 750 000 евро. Тримата спечелиха дела във ФИФА и Спортния арбитражен съд в Лозана, пише "Меридиан мач”.

„Стигнахме до съгласие с г-н Божков да намалим дълга на клуба с повече от 50%, което означава, че ще станем част от оздравяването на ПФК ЦСКА София АД, помагайки на хората, които наистина са заинтересувани от това, а не тези, които смятат, че са „повелители на вселената", казва Морено явно визирайки заличителя на „армейците" Гриша Ганчев.

Той информира също така, че във ФИФА има внесена жалба срещу допускането на хибрида от Ловеч и Етрополе във футболния елит. „След жалбата във ФИФА срещу БФС и собственика на Литекс Ловеч за намерението да се смени името, цветовете, емблемата и града на дружеството и то да се прекръсти на ЦСКА София, имаме вътрешна информация от световната централа, получена през испанската футболна федерация, че предстои предупреждение и строго наказание за БФС и неговите клубове. Второ, ние поискахме разширение на наложеното наказанието и за новия клуб (който вероятно ще се нарича ЦСКА София), така че той да не може да осъществява трансфери, независимо дали са вътрешни или международни", обяснява Морено.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2016