Една от емблематичните фигури в историята на ЦСКА Цветан Йончев отново е в България. Той се е прибрал от Чикаго в София за няколко дни. Бившето крило побърза да се срещне с редица свои съотборници от престоя на "Армията". Вчера той се видя с екстреньора си Аспарух Никодимов и със съотборниците си при "червените" Георги Велинов-Джони, Георги Димитров-Джеки, Ради Здравков, Спас Джевизов, Методи Томанов, Димитър Пенев, Георги Илиев-Майкъла и други. Групата беше резервирала ресторант, за да отпразнува събирането си, пише "Тема Спорт".

Йончев ще остане в София до петък, след което се връща в Чикаго, където живее и работи от няколко години. Той е и почетен председател на фен клуба на ЦСКА в САЩ.

Цецо Йончев, който през февруари тази година навърши 60, остава в историята на армейците като най-резултатния футболист на отбора в турнира за Купата на европейските шампиони. Всичките 10 гола на Йончев на международната сцена са за КЕШ. Сред вратарите, които са негови жертви, са Питър Шилтън (Нотингам), Рей Клемнъс (Ливърпул), Луис Арконада (Реал Сосиедад), Тони Шумахер (Германия).
Той бележи в София на Нотингам (1:0), Реал Сосиедад (1:0), два пъти на Байерн (4:3), хеттрик срещу Шомберки Битом (4:0), а се разписва и на "Анфилд" при 1:5 от Ливърпул през март 1981 г.