По-голямата част от играчите на ЦСКА, участвали в полуфиналните сблъсъци с Интер за КЕШ през 1967 година, се събраха днес на стадион "Българска армия", информира официалният сайт на „червените“.

Ветераните първо посетиха Музея на спортната слава, където бяха приветствани от Александър Манов, който произнесе кратка реч. След това участниците в паметния първи полуфинал в историята на ЦСКА се събраха в ресторанта на "Армията", където си припомниха за епичните битки с Интер.

Събирането бе уважено от Димитър Пенев, Аспарух Никодимов, Стоян Йорданов, Борис Гаганелов, Иван Василев и Цветан Атанасов, както и от началника на международния отдел на ЦСКА през 60-те години Дочо Нанов. Димитър Якимов ще се присъедини към своите бивши съотборници довечера по време на мача с Лудогорец.

Цветан Атанасов сподели, че срещу италианците е бил първият му мач като крило и му е било изключително трудно, защото тогава е правил първите си стъпки в мъжкия отбор. Според него „червените“ са заслужавали да играят финал за КЕШ и само несправедливо отмененият гол на Никола Цанев ги е лишил от сблъсък със Селтик за трофея.

Легендарният вратар на ЦСКА Стоян Йорданов сподели малко известни подробности около сблъсъците с италианския колос. Той разказа, че „армейците“ по стечение на обстоятелствата са получили възможност да разузнаят именития си съперник на живо. Йорданов си припомни, че „червените“ по онова време са имали изключително млад състав и са били силно респектирани от пълния със световни звезди италиански тим.