ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Грандовете в българския футбол Левски и ЦСКА се обединиха в идея, която може да доведе до революция в програмата на родните училища.

"Сините" и "червените" подеха инициатива футболистите в гимназиална възраст да учат само първа смяна, за да може тренировките в академиите в цялата страна да се провеждат и в следобедните часове, а не късно вечер, когато е тъмно.

Предложението за общо писмо на всички детско-юношески клубове и школи е на шефа на академията на Елин Топузаков. Шефът на ДЮШ на ЦСКА Костадин Ангелов подкрепи колегата си.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Представители на столични детско-юношески школи също дадоха своето одобрение. Очаква се в Министерството на образованието и в Министерството на младежта и спорта да бъде подадена обща молба с искането.

Идеята е гимназистите над 14-годишна възраст да посещават уроци само сутрин, за да може занимаващите се с футбол сред тях да са свободни следобед. В момента треньорите се съобразяват с учебните задължения на юношите и се налага често да насрочват по две тренировъчни занимания на ден, като второто започва след 19 часа вечер.