Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев беше много ядосан на пресконференцията след нулевото равенство с Левски. За разлика от изказването си непосредствено след последния съдийски сигнал, на брифинга пред медиите спецът атакува остро съдийството. Пенев акцентира за "клането" на ЦСКА в дербито. Той коментира и ситуациите за дузпи, към които "червените" имат големи претенции, както и положението с много спорно вдигнатата засада в 70-ата минута за нередовна позиция на Жоржиньо, след като топката бе върната от гърба на Хали Тиам след изчистване на Нуно Рейш.

"Много неща ще говорим. Ясно е, че ще ме питате за коректността на мача. Двубоят може да е такъв за главния съдия и асистент-съдията, който е на далечната линия. Затова са сложени, за да взимат точните решения - не пожелаха. Не е случайно това и сме наясно кой е печеливш от тази ситуация. Това не е основното, но е част от проблема на българския футбол дълги години. Всеки път едно и също, тук, Ботев (Пловдив), Разград - непрекъснато. Така ли ще развиваме футбола? Играхме по-добре от съперника, изнесохме добър мач, но не вкарахме гол. Шест-седем добри положения, но липсваше есенцията - попаденията", започна Пенев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Разбира се, че в този мач ЦСКА заслужаваше повече успеха. Футболът е игра на голове, като не вкараме, колкото и да сме били по-добри, взимаме по една точка и това е”, продължи треньорът на ЦСКА.

"Какво да коментирам претенциите ни за дузпи? Вижда се на телевизията, повторение, повторение. В една от ситуацията има рикошет в двама сини футболисти и свирят засада. Какво да свирим? Те го повториха по телевизията. Неслучайно ме питат как видяхте тези ситуации. Е, как да ги видя. Започнахме с ясна тема отново, човекът знае какво прави. Спокойничко и така. Има явно определени съдии за Купа, явно за Първа лига. Чисто клане, не в буквалния смисъл, но ме разбирате какво казвам. Ясно и очевадно е, не е нужно да търсим под вола теле. Мисля, че съм ясен и конкретен”, коментира Пенев.

„Не гледам съдиите като проблем за ЦСКА, а на българския футбол. Това е различно, аз коментирам факти, не си измислям. Гледам телевизията, виждам повторенията. От много години насам са проблемът в българския футбол. Той проблемът е най-горе, но става верижна реакция", завърши ядосаният Пенев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019