То като Томислав. То като героя на Стивън Кинг от онзи ужасяващ роман, от който настръхнаха милиони хора.

Когато тръгнеш да гасиш туй, що не гасне, значи искаш да превърнеш достолепието в пепел. А превърнеш ли го, ти ставаш като То. ЦСКА има нужда не от То, а от Той. Има нужда не от убиец на мечти, а от създател на такива. Защото То за има-няма два месеца изби много мечти, пренасяйки се в света на илюзиите и пращайки стотици хиляди хора в света на ужаса.

Нека тези, които създадоха романа „То“ в Борисовата градина, го спрат. Иначе страниците ще се трупат, ще растат и ще почернят златните такива от историята на ЦСКА. Не че те не са потъмнели. Но То не може да бъде реставраторът на „армейското“ минало. То е като клоун, който разсмива „червените“ врагове и унищожава „армейското“ бъдеще.

Истинските мъже не стават, когато са паднали. Те политат. Достойните мъже не чакат някой да им покаже изхода. Те сами го прекрачват.

Не стори ли това, на То трябва да му бъде показана вратата. А ЦСКА трябва да намери не само нов герой, но и нов писател, който да застане до издателя и напише нов роман. Да напише „Как се каляваше стоманата“. Стоманата, която ще върне „армейската“ сила. Иначе кюстендилският циклон ще се разлюти…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ