Защитникът на ЦСКА Станислав Манолев заяви след победата над Бероя (1:0), че отборът е щял да отстрани с голова разлика Иртиш, ако е бил допуснат до участие в Лига Европа. Както е известно, Дунав зае мястото на „армейците” и отпадна от тима от Казахстан. Иначе Манолев е доволен, че „червените” са завършили лятната подготовка само с победи във всички контроли.

“Стана хубав мач и за двата отбора. И те имат нов треньор, познавам го добре, учи ги да играят футбол, надявам се да продължи да израства в професията. Вкарахме един гол, можеше и да отбележим още. Те имаха едно положение заради наша грешка, но това е нормално. От една страна е хубаво, че нямаме загуба - така се учим да сме максималисти и винаги да играем за победа. От друга страна, това няма голямо значение, защото важна е играта, а не резултата. Но все пак ни дава самочувствие. Рано е да се правят генерални изводи. Подготвихме се добре, да се надяваме, че ще покажем постоянство през сезона”, коментира Манолев успеха срещу Берое.

„Не беше хубаво това, което направиха. Мисля, че ако бяхме играли, щяхме да елиминираме Иртиш с голова разлика. Лошо се отрази. Надявам се догодина, защото феновете го заслужават. Голям плюс е да се играят мачове в Европа със сериозни отбори”, сподели защитникът по темата за Лига Европа.

Той коментира и предстоящия мач срещу Славия от първия кръг на Първа професионална лига. “Не сме следили никой. Няма смисъл от това, важното е ние как ще излезем и ще се мотивираме. Не мисля, че трябва да гледаме и видео за Славия. Надявам се да сме готови на 100 процента или поне на 99”, каза още Манолев.

“Бях доста години навън, чувствам се по-добре в България. Останах заради семейството и жена ми. Не ми се излиза в чужбина. Не съм гледал мачовете на Лудогорец, те побеждават във всяка контрола. Както вече казах, всичко зависи от нас, не ни истересуват другите - Левски, Славия и т.н. Все някога трябва да играем с Лудогорец, без значение е дали във втория кръг”, завърши защитникът.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма