Временният треньор на юношите младша възраст на ЦСКА Христо Марашлиев е уверен, че поне две или три момчета от неговия състав могат да пробият в първия отбор на "армейците".

Марашлиев зае поста в средата на полусезона, след като поради здравословни причини Антон Димитров се нуждаеше от почивка. ЦСКА U17 ще зимува на 6 точки от върха в класирането след 10 победи, 2 равенства и 3 загуби.

„Заварих отбор, сглобен преди месец и трябваше футболистите да се опознават и да се нагаждат към работата в ЦСКА. По стечение на обстоятелствата в средата на полусезона се наложи да замествам треньора на отбора - Антон Димитров, който има здравословни проблеми. Докато се опознаем с децата ни трябваше време, но мисля, че те вече знаят какви са моите изисквания и нещата се получават", сподели Христо Марашлиев за официалния сайт на клуба.

"На първо място искам момчетата да се уважават като колеги, като добри футболисти, да са приятели на терена, а извън него всеки си има собствен живот. Атмосферата в един отбор се изгражда от треньора. Те знаят моите изисквания, стараят се, дават всичко, което могат. От някои съм доволен, от други - не. Мисля, че ако аз продължа да ги водя ще направим един добър колектив и отбор.

Аз искам всички да стигнат до първия отбор, това е идеята. Разбира се, няма как всички да получат този шанс. Няма да откроявам имена, но има 2-3 момчета, които ако продължат да работят усилено, имат качествата за първия отбор.

Момчетата, които бяха в групата и играха за дубъла на ЦСКА срещу Царско село бяха изненадани, че получиха възможност за дебют в мъжкия футбол. Аз го очаквах, тенденцията е на всеки юноша да се дава шанс за изява в професионалния футбол. Те опитаха атмосферата, аз съм доволен от тяхното представяне. Очаквах да са по-сковани и притеснени, но за мен се представиха на едно много добро ниво", каза още Марашлиев.

"Селекцията е отворен процес. Всеки добър футболист е добре дошъл в ЦСКА. Имаме желание да привлечем няколко момчета от други отбори, но когато разберат за нашите намерения към тях започват да ги ухажват и ни затварят вратата. Ако някой се чувства армеец и има желание да се докаже при нас - винаги е добре дошъл. Аз съм израснал с вечното дерби. То за мен си е единствено. Не мога да приема мача с Лудогорец за дерби. Ние сме живели за двубоя с Левски - до този мач, с него и след него. Когато победиш е приятно и впоследствие чувстваш увереност, че си по-добър от противника и заслужаваш да вървиш нагоре. Аз съм преминал целия път от подготвителна група до първия отбор във футбола. Тогава ме тренираха бивши футболисти на ЦСКА. Гледах ги в коридора на снимки, всички ги познавахме и тяхното присъствие винаги ми е давало увереност и желание да побеждавам и се стремя това, което аз съм научил от тях, да го предавам на момчетата", разказва треньорът на ЦСКА U17.

"За Коледа призовавам всички цесекари да се обединим, да помогнем да върнем клуба там, където му е мястото, да няма разединение и дано първият отбор да ни радва с победи и повече момчета от школата да защитават цветовете на ЦСКА", завърши специалистът.