Георги Илиев - Майкъла говори пред медиите след домакинското поражение на любимия му ЦСКА с 0:1 от Локомотив (Пловдив). Според бившия защитник "червените" нямат никакъв шанс да спечелят следващото си гостуване на Лудогорец в Разград.

Майкъла препоръча на ръководството на ЦСКА да извърши треньорска смяна и на мястото на Едуард Йорданеску да бъде назначен някой измежду Стойчо Младенов, Любо Пенев и Пламен Марков. БЛИЦ СПОРТ вече съобщи, че столът на румънеца сериозно се клати, а Екзекутора на Ливърпул и Пенев са варианти за треньор на "червените".

"Великолепно първо полувреме, в което ЦСКА изпусна пет гола и второто полувреме само центрирания. Не знам, не мога да си го обясня. Първото ЦСКА игра много силно", коментира Майкъла след мача, който се игра пред празни трибуни поради наказание на "армейците".

"В Разград мачът не е толкова важен, но компромисите с треньорския пост не могат да продължат дълго. Просто този вот на доверие има определени граници. Ако е българин треньор, нали знаете какво щеше да е?! ЦСКА направи доста грешки. ЦСКА има добро ръководство и ще вземе решение, не може да продължи така", каза Георги Илиев.

"Разград е голяма разлика в българския футбол. Това е все едно Арсенал както игра с Разград, същото е българските отбори срещу Лудогорец. Разликата е голяма. Не виждам шанс за българските отбори срещу Лудогорец. ЦСКА може да бие случайно, както Левски, със случаен гол в последната минута, в продълженията... Рядко се случва, просто разликата е много голяма. Не може един футболист, който струва два милиона и взима по 30 000 евро заплата, да играе срещу играч с 3000 евро заплата", продължи Майкъла.

Относно това дали смята, че Стойчо Младенов, чийто договор с казахстанския Атирау изтича след два дни, може да смени Йорданеску, Майкъла отговори: "Смятам, разбира се. Няма да е грешка, защото знаем какво може той. Не коментираме финансови, а спортно-технически неща. Той е един прекрасен треньор, Любо Пенев също е един прекрасен треньор. Пламен Марков също е добър треньор. Има достатъчно добри специалисти, за да разчитаме на чужденец. Поне четири човека са добър вариант за ЦСКА."

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига