Лявото крило на ЦСКА Кевин Меркадо съобщи, че ще продължи да играе за "червените". Той ще парафира контракта си още следващата седмица. Еквадорецът играе под наем на "Армията" от испанския Гранада.  

"Започнах в ЛДУ Кито още като дете, а в последствие стигнах до мъжкия отбор. След това отидох в Испания, изкарах две години в Аржентина и ето ме днес тук в България. В Гранада не се случи това, което очаквах и играех за дублиращия тим. Исках да се развивам затова ме преодстъпиха в Аржентина, където бях част от Годоу Круз и Сармиенто. Сега съм в Европа отново под наем", разказа Меркадо пред Диема Спорт.

“Дойдох в ЦСКА като преотстъпен от Гранада за една година. Сега водим разговори с ръководството да стана част от клуба. Преговаряме за договор за срок от три години. Всичко вече е уточнено. Сигурно е, оставам в ЦСКА. Остава да сложа подписа си под договора. Предполагам, че това ще се случи другата седмица”, заяви категорично играчът на "червените".

“Победата срещу Лудогорец беше наистина важна. В първия двубой за сезона на “Българска армия” съдията не отсъди дузпа срещу мен и ми показа жълт картон за симулация. Загубихме с 0:1 и затова в Разград излязох двойно по-мотивиран. Исках да се представя на възможно най-високо ниво. Вкарах гол и справедливостта възтържествува. Това беше моят реванш”, доволен е Меркадо.

“Лудогорец е на първо място в момента, но мисля, че ЦСКА е много силен тим. Можем да се представим много по-добре от това, което демонстрираме към момента. ЦСКА може да стане шампион още този сезон”, вярва футболистът на "армейците".

“Играх в един от двата мача с Левски, в който ги победихме с 3:0. Помня отлично тази среща. Беше страхотно. Това е най-голямото дерби, винаги се събират страшно много хора. Естествено, всеки път искаме да сме крайни победители в този двубой”, каза още Меркадо.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма