ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

ЦСКА и Левски се изправят в поредното издание на вечното дерби, а двата тима се намират в много любопитно съвпадение, повтарящо моментното положение на „червените“ и „сините“ преди мача и през миналата есен.

Преди дербито на 18 септември 2022 г. „армейците“ бяха в серия от поредни победи, докато „сините“ тъкмо бяха загуби дерби мач в София. Тогава под ръководството на Саша Илич ЦСКА спечели шест последователни двубоя, а Левски пък отстъпи на Локомотив (София) с 2:3. Това обаче не попречи на тима на Станимир Стоилов да триумфира в големия мач на българския футбол с 2:0.

Сега „армейците“ са в серия от пет поредни победи при Нестор Ел Маестро, а преди седмица „сините“ отстъпиха с 0:1 на Лудогорец на собствения си стадион.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Има още един случай в историята на вечното дерби, когато точно преди мача ЦСКА има пет последователни успеха, а Левски е претърпял поражение точно преди големия двубой. Това се случва през 1955 г.

Тогава мачът е от петия кръг, като „армейците“ са спечелили и четирите си срещи от началото на сезона, а освен това са завършили с триумф и предишния шампионат. В предишния кръг преди вечното дерби Левски губи от Черно море с 1:2 в София. Преди 68 години ЦСКА продължава успешната си серия от победи и печели с 3:1.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!