Бившето пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев доказа, че е мъж на място и човек за пример. Още преди време той обеща, че парите, които има да получава като кредитор на „Армията”, няма да отидат в джоба му, а в „червената” школа.

Иван го направи, спазвайки думата си, за което заслужава само едно – огромни овации. Сумата не е никак малка – 15 000 лева. Пари, които Ченчев спокойно можеше да използва за лични облаги.

Имам честта да познавам Иван от първите му стъпки в журналистиката. Беше момче на точността. Такъв е и до днес. Прекрасен човек, у когото задкулисието, интригите и двуличието са му чужди. Винаги е бил готов да помогне на всеки, без да щади нищо от себе си. Затова категорично в жеста му няма и грам популизъм, а човещина и любов към ЦСКА.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Веднага след огромния жест на Ванката се породиха коментари от сорта: Ама защо другите не постъпват като него?

Аз имам своя гледна точка по този въпрос. Това са пари, спечелени по честен начин. Пари, които си чакал да получиш с години. И само твое и единствено право е да правиш с тях каквото си поискаш. Никога не бих укорил някого, че не дава част от сумата си за ЦСКА.

Когато някой го стори, напълно заслужено ще му ръкопляскаме. Както на Ченчев, така и на легендарния бай Добри и останалите. 
Но когато предпочете обратното – в никакъв случай този човек не бива да бъде съден и охулван.
Румен ИЛИЕВ/ БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020