Брадви със засъхнала кръв са намерили полицаите при обиск в дома на задържаните младежи, пребили и нанесли удари с хладно оръжие на 17-годишно момче снощи. Инцидентът стана вчера на спирка в София, а както вече стана ясно нападателите на пострадалия са вървели зад гръба му и са скандирали "ЦСКА". Той им се изсмял и те го нападнали.

Пострадалото момче е с две прободни рани, попаднали в гръдната кухина, счупена е и дясната му ръка. Няма опасност за живота на момчето, но така или иначе травмите са достатъчно сериозни и доказателствата сочат намерения за убийство. Това заявиха на брифинга на прокуратурата и столичната полиция.

"Когато се съберат достатъчно доказателства, ще се повдигнат обвинения. Предстои да се установи кое лице какво е извършило. Дежурният прокурор е заявил, че ще се предявят обвинения, независимо от възрастта на извършителите. Лицата, които в момента са задържани, са на изключително млада възраст, като един от тях е на 16 години. От петте лица само едно лице е без криминална регистрация", казаха от полицията на пресконференцията.

В момента се извършва разпознаване от момчето, което е било с пострадалия в момента на инцидента. По-късно и пострадалото момче също ще види снимки на задържаните, за да даде по-точни сведения на полицията.

Установява се конкретната съпричастност на петимата задържани. В помощ на разследването ще бъде и това, че в близост до местопрестъплението има охранителни камери. "Записите ще бъдат прегледани и ще можем да докажем пред съда кое лице какво точно е извършило", каза на брифинга Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

В момента се проверява дали за случая с другото 17-годишно момче, което също беше нападнато снощи, но пред боулинг комплекс "Галакси", са виновни същите петима хулигани. Двете нападения са извършени през няколко часа и е възможно хулиганите да са се придвижили от едното място до другото.  

Директорът на СДВР Младен Маринов изрази безпокойство, че случаят е извършен с особена жестокост от младежите, които за миг не са помисили какви могат да бъдат последствията за жертвата им.

Част от лицата са участвали в друг побой само преди 10 дни.