Бившият халф на ЦСКА и настоящ на Урал Петрус Бумал пак говори за престоя си при „армейците” през миналия сезон, след края на който напусна и отиде в Русия. Бумал твърди, че от българския клуб не казват истината за неговото напускане и се "отнасят към футболистите като с роби".

"Не искам да дам възможност на хората от ЦСКА да ме клеветят. Това, което те казаха по мой адрес, са глупости. Как може да съм продавал мачове?! Вкарах гол на Лудогорец, в мачовете срещу Левски се раздадох на 100% и бях един от най-добрите! ЦСКА не може да докаже това, което твърди. Никога не съм играл в подобни мачове. Много фенове ме подкрепят и знаят, че бях един от най-добрите. Те не вярват на твърденията на клуба", споделя Бумал пред „Спорт Експрес”.

"Това с хроничната травма е друга дивотия. Да се твърди, че заради "контузията" ми ЦСКА не иска да ме остави в отбора, е срамно. Напротив, клубът искаше да остана, но аз не бях доволен от условията. Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев ме повика в кабинета си и ми предложи нов договор. Порази ме, че Ганчев ми каза: "Ако останеш, ще бъдеш първият тъмнокож легионер в ЦСКА". Въпреки че в отбора играеше африканецът Кевин Кубемба и Густаво Кулма от Колумбия. Защо да съм първият? Вече бях решил да напусна ЦСКА. Когато видях как отношението на ЦСКА се промени към мен, веднага си казах, че е време да си потърся нов отбор", допълва халфът.

"Помолих ЦСКА да ми даде документ, че съм свободен агент. Те казаха: "Бумал все още е наш играч". Звучи като глупост, но беше така. Попитайте Урал и оттам ще ви потвърдят, че беше така. В ЦСКА се отнасят към футболистите като с роби. И ние имаме право сами да взимаме решения за бъдещето. Дали ще се стигне до съд? Ако трябва, ще докажа всичко. Феновете на ЦСКА и всички играчи ще потвърдят: Ганчев не казва истината. Не искам да споря сега, в живота ми всичко върви добре", завършва Петрус Бумал.