Нидерландският централен защитник Йоост ван Акен може да продължи кариерата си в ЦСКА, твърди "Гонг". 

За последно 27-годишният футболист е бил част от Зулте Варегем, за който обаче записва само един мач пред есента и разтрогва договора си с клуба преди седмица.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Преди това е бил част от английския Шефийлд Уензди и германския Оснабрюк, а първият му професионален клуб е елитният нидерландски Хееренвеен. Това е другият отбор, който се интересува от Ван Акен и към момента той изглежда по-близо до завръщане в Ередивизие, отколкото до идване в България.

В началото на годината ЦСКА разполагаше с петима централни защитници. Впоследствие обаче се стигна до изходящите трансфери на Карол Метс в швейцарския Цюрих и Пламен Гълъбов в израелския Макаби Нетаня. Затова и не е изключено до средата на февруари "червените" да се подсилят с нов футболист в ядрото на ариергарда.

В този момент именно на поста централен защитник столичани имат двама футболисти от Ниската земя - става въпрос за Юрген Матей и Мено Кох, които оформиха добър синхрон помежду си, докато не дойде травмата на Кох, която го извади извън строя за дълъг период от време.